As verstrooien, hoe doe je dat?

Het verstrooien van as is een natuurlijk een persoonlijke aangelegenheid. Dat weten we als geen ander. Daarom is het mogelijk om het helemaal naar uw wensen te laten plaatsvinden. Hier kunt u denken aan een ceremonie met voordrachten, muziek of bloemen. Maar het kan uiteraard ook simpel en sober uitgevoerd worden.

U kunt zelf zorgen voor aankleding en/of bloemen, maar wij kunnen deze zorg ook uit handen nemen. Een fotograaf om deze bijzondere momenten vast te leggen of zelfs een video van de ceremonie behoort tot de mogelijkheden. Wilt u hiervan meer informatie of een aantal voorbeelden zien? Neem dan contact op wat we voor u kunnen betekenen.

how to scatter ashes

As verstrooien op het water met salonboot Undine

As verstrooien via boot

Salonboot Undine biedt plaats aan maximaal 8 personen, waarbij het ook mogelijk is om met extra boten aan de vaart deel te nemen. Op deze manier blijft het intiem, ondanks dat de ceremonie met een (grote) groep plaatsvindt. Mochten er meerdere boten meevaren, dan is het wel belangrijk dat er voldoende ruimte beschikbaar is op het water. De ceremonie dient op een rustige en respectvolle manier uitgevoerd te kunnen worden, zonder gestoord te worden door ander vaarverkeer.

Meestal brengen we alles ruim van tevoren in kaart, zodat de opstapplek, route, plek van de verstrooiing en eindpunt duidelijk zijn. Hier kunnen we ook rekening houden met voldoende parkeergelegenheid en een gemakkelijke instap aan boord. In alle gevallen is zowel het begin- als eindpunt hetzelfde, wel zo prettig.

Had de overledene nog speciale wensen of willen de nabestaanden een route langs specifieke plekken in de stad? Geen probleem. We kennen iedere water van de stad en kunnen overal in meedenken en adviseren. Zo maken we er samen een waardevolle ceremonie van.

De meeste van onze vaarten zijn rond de 1.5 uur. Wilt u een langere vaart of een verschillende in- of opstaplocatie? Laat ons uw specifieke wensen weten, we denken graag met u mee.