As uitstrooien strand

As uitstrooien op het strand, behoort tot een van de opties voor een asverstrooiing. Vaak zijn er namelijk ook rustige stranden te vinden waar de asverstrooiing ongestoord kan plaatsvinden.

Op welke strand kan ik as uitstrooien?

Strand Ouderkerkerplas en Gaasperplas zijn onder andere geschikt voor het uitstrooien van as. Het meest belangrijke hiervoor is dat het strand welke u kiest een steiger heeft. Zo kunnen wij namelijk makkelijk aanmeren en uit de boot stappen om richting het strand te lopen.

Kiest u liever voor een ander strand voor de ceremonie? Dan kunt u dat uiteraard met ons overleggen. U kunt dus gerust contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

as uitstrooien strand

As uitstrooien op het strand

 

Hoe verloopt een asverstrooiing op een strand?

Een asverstrooiing op het strand begint met een vaartocht. Afhankelijk van de afstand kan het zijn dat er een langere vaartijd vereist is, dan bij een asverstrooiing op zee. De prijs hiervoor kan dus hoger zijn dan bij het uitstrooien van as op het water. Tijdens de vaart richting de strandlocatie heeft u de mogelijkheid om bijvoorbeeld nog een gedicht of een andere voordracht te houden.

Eenmaal aangekomen bij de strandlocatie, stapt het gezelschap uit samen met de asbus. Vervolgens krijg u de tijd om op de locatie de verstrooiing uit te voeren. Het is uiteraard ook een optie om zo dicht mogelijk bij het strand te varen met de salonboot. Hier zou u dan direct vanuit de boot de as in het water kunnen uitstrooien. Wij zorgen ervoor dat iedereen aan boord een bloem ontvangt om later op de locatie te kunnen achterlaten of in het water neer te leggen.

Strand als bijzondere locatie voor de asverstrooiing

Het strand en het water zijn rustgevende elementen van de natuur. Vaak hebben mensen een bepaalde connectie met de natuur. Of hebben het tijdens hun leven erg naar hun zin gehad in de omgeving van water of het zand van het strand. Bij een asverstrooiing wil je graag de laatste wens van uw dierbare respecteren. Daarom is het belangrijk, de asverstrooiing op een speciale plek van de overledene uit te voeren.

Na afloop van de asverstrooiing krijgt u van ons een certificaat. Hierop is de preciesze GPS locatie waar de as verstrooid is bevestigd. Tevens staan de naam, datum en tijd ook vermeld.

Heeft u nog vragen over de mogelijkheden of het verloop? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06 45 25 1000 of stuur ons een mail op: info@asuitstrooien.nl